Telecí špunty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí špunty
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6727 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Hořčice |
100 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1,5 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 plátek | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 49,5mg |
Draslík | 129,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí špunty postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme z řízků dlouhé úzké pruhy, naklepeme je, osolíme, potřeme hořčicí a posypeme najemno nakrájenou cibulí s petrželkou. |
2 | Smotáme je a svážeme nití, aby tvořily tlusté krátké závitky (špunty). |
3 | Osmahneme na másle nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme závitky, trochu podlijeme a dusíme doměkka. Pak závitky vyjmeme. |
4 | Vydusíme zbylou šťávu, zaprášíme moukou, osmahneme a zředíme smetanou. Přidáme trochu vody a krátce povaříme. Závitky vložíme zpět nebo je hned klademe na talíře a přeléváme šťávou. |
Poznámka
Podáváme s rýží či bramborem.