Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6728

Ingredience

3 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Máslo čerstvé
1 ks Petržel - nať
2 ks Rajčata
1 ks Salát hlávkový
1 kávová lžička Sůl
800 g Telecí hruď
4 ks Vejce slepičí
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 690 kcal
Kilojoule 2 887kJ
1% Sacharidy 5 g
70% Tuky 52 g
22% Sodík 447 mg
86% Bílkoviny 48 g

Pražské telecí hrudí postup přípravy receptu:

1

Omyjeme maso, nakrojíme do něj kapsu a osolíme.

2

Vytvoříme náplň tak, že osmažíme na lžíci másla vejce, přidáme k nim najemno nakrájenou šunku a zelený hrášek z konzervy.

3

Kapsu naplníme nádivkou, zašijeme, maso dáme do pekáče vymazaného máslem a dáme péct do vyhřáté trouby.

4

Pečeme asi 1,5 hodiny, občas přelijeme vypečenou šťávičkou, dle potřeby podlijeme trochou vody.

5

Když je roláda upečená, tak ji vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, přidáme kousek másla a krátce povaříme.

6

Z rolády odstraníme nitě, nakrájíme ji na porce a na míse ji obložíme zeleným salátem, rajčaty a petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept