Pražské telecí hrudí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražské telecí hrudí
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6728 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
70 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
800 g | Telecí hruď |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 420,8mg |
Draslík | 757,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 778,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Rajčata, Sůl, Telecí hruď, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Salát hlávkový, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pražské telecí hrudí postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme maso, nakrojíme do něj kapsu a osolíme. |
2 | Vytvoříme náplň tak, že osmažíme na lžíci másla vejce, přidáme k nim najemno nakrájenou šunku a zelený hrášek z konzervy. |
3 | Kapsu naplníme nádivkou, zašijeme, maso dáme do pekáče vymazaného máslem a dáme péct do vyhřáté trouby. |
4 | Pečeme asi 1,5 hodiny, občas přelijeme vypečenou šťávičkou, dle potřeby podlijeme trochou vody. |
5 | Když je roláda upečená, tak ji vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, přidáme kousek másla a krátce povaříme. |
6 | Z rolády odstraníme nitě, nakrájíme ji na porce a na míse ji obložíme zeleným salátem, rajčaty a petrželkou. |