Pohanková kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohanková kaše
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 673 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 g | Pohanka |
50 g | Sádlo škvařené |
120 g | Slanina vepřová |
120 g | Sýr Brynza |
Nutriční hodnoty jedné porce
28% Kalorie 553 kcal
Kilojoule 2 315kJ
13% Sacharidy 45 g
47% Tuky 35 g
13% Sodík 254 mg
31% Bílkoviny 18 g
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 32,5mg |
Draslík | 351,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pohanka, Sádlo škvařené, Slanina vepřová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohanková kaše postup přípravy receptu:
1 | Spaříme pohanku vřelou vodou, ztratí tím hořkou chuť. |
2 | Potom ji opereme, opečeme na tuku, zalijeme vodou a dáme udusit do trouby. Nemícháme s ní, zůstane nám tak celá. |
3 | Podává se s brynzou nebo s rozpuštěnou slaninou. |
Poznámka
Brynza nebo slanina