Recept

Řecký citronový koláč s tymiánem

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6730

Ingredience

1 ks Citrony
3 polévková lžíce Cukr krupice
75 g Cukr moučkový
85 ml Med včelí
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
500 g Sýr Ricotta
3 ks Tymián čerstvý
2 ks Vaječný žloutek slepičí
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

208% Kalorie 4,102 kcal
Kilojoule 17 164kJ
122% Sacharidy 440 g
285% Tuky 214 g
40% Sodík 795 mg
238% Bílkoviny 134 g

Řecký citronový koláč s tymiánem postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme těsto. Prosijeme moučkový cukr s moukou, přidáme máslo a vypracujeme drobenku. K ní zatřeme žloutky a postupně přidáme dvě lžíce studené vody a zpracujeme pevné těsto. Zabalíme do fólie a necháme cca hodinu odpočívat v chladu.

2

Mezitím připravíme náplň. K medu přidáme snítky tyiánu, zahřejeme jej, necháme rozpustit a poté vychladnout.

3

Ricottu rozmačkáme, přidáme lžíci hladké mouky, kůru nastrouhanou z citronu a vejce ušlehaná s krupicovým cukrem. Nakonec zatřeme med.

4

Vychladlé těsto rozválíme na tenký plát a vyložíme jím koláčovou formu. V lednici necháme zcela vychladnout.

5

Nalijeme náplň a pečeme asi 40min v troubě předehřáté na 180C. Náplň musí zpevnit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept