Polévka z kukuřičných klasů se sladkou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z kukuřičných klasů se sladkou smetanou
Polévka z kukuřičných klasů se sladkou smetanou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6738 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 ks | Kukuřice cukrová |
40 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 l | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 97g |
---|---|
Cholesterol | 74,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kukuřice cukrová, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z kukuřičných klasů se sladkou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Kukuřici a cibuli uvaříme v osolené vodě. |
2 | Zrnka z klasů obereme, vložíme do rozvařené a zředěné jíšky a cibuli prolisujeme. |
3 | Nakonec do polévky přilijeme smetanu a opepříme ji. |
4 | Před podáním přilijeme bílé víno, ale polévku už nevaříme. |