Mořský úhoř ve slaninovém opasku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský úhoř ve slaninovém opasku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6740 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
12 plátek | Anglická slanina |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
800 g | Úhoř mořský |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 255,0mg |
Draslík | 754,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 8,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Olej stolní, Sůl, Úhoř mořský, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský úhoř ve slaninovém opasku postup přípravy receptu:
1 | Úhoře omyjeme, osušíme a nakrájíme na cca 12špalíčků. Smícháme rozmačkaný česnek s nasekanými bylinkami, ochutíme solí a pepřem a rybu ve vzniklé směsi obalíme. Zavineme do plátků slaniny a omotáme blanšírovaným listem pórku. |
2 | Na pánvi rybu krátce osmažíme aby sa zatáhla, podlijeme vínem, zakyjeme a na mírném ohni 8-10minut podusíme. |
Poznámka
Podáváme s rýží. Jako bylinky použijeme šalvěj, tymián a bazalku Z pórku použijeme lístky ze zelené části.