Tvarohové knedlíky s borůvkami a mákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové knedlíky s borůvkami a mákem
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6745 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
250 g | Borůvky |
200 g | Brambory vařené |
130 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
200 g | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Mák - semena |
50 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka polohrubá |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tvaroh jemný |
7 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový lusk |
150 ml | Víno šumivé (sekt) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 492,1mg |
Draslík | 302,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 561,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 323,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Brambory vařené, Cukr krupice, Cukr moučkový, Jogurt bílý, Mák - semena, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh jemný, Vanilkový lusk, Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové knedlíky s borůvkami a mákem postup přípravy receptu:
1 | Na omáčku rozmixujeme očištěné borůvky, jogurt, sekt a 100g cukru. |
2 | Na knedlíky smícháme v míse vařené brambory nastrouhané najemno, 5 žloutků, máslo, sůl, zbytek cukru, tvaroh a obě mouky. Vypracujeme tužší těsto a necháme půl hodiny v chladu odpočinout. |
3 | Poté z těsta tvarujeme malé kulaté knedlíčky a povaříme asi 7min ve vodě těsně před bodem varu. Uvařené knedlíky prohodíme v rendlíku ve směsi rozehřátého másla, moučkovéhu cukru a máku. |
4 | Připravíme krém. V kastrolu rozehřejeme smetanu, přidáme zbylé vyšlehané žloutky, vanilkový cukr a semínka vanilky a za stálého míchání svaříme na hustý krém. |
5 | Knedlíky podáváme s borůvkovou omáčkou a vanilkovým krémem. |