Jemný smetanový krém z červené řepy s řeřichou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemný smetanový krém z červené řepy s řeřichou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 6746 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
300 g | Červená řepa |
2 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Jíška instantní |
150 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Řeřicha |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 10,9mg |
Draslík | 317,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Řeřicha, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemný smetanový krém z červené řepy s řeřichou postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátém oleji zpěníme najemno pokrájenou cibuli a česnek. Zalijeme vroucím vývarem, přilijeme smetanu, citronovou šťávu a ochutíme solí a pepřem. |
2 | Lehce zahustíme máslovou jíškou, rozmixujeme a cca 5min povaříme. Přidáme červenou řepu,krátce provaříme a znovu promixujeme. |
3 | Podle potřeby zředíme mlékem a smetanou. Dochutíme solí a pepřem. Dozdobíme napěněným mlékem a řeřichou. |