Sachrový dortový korpus - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sachrový dortový korpus
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6749 |
Kategorie: | Korpusy na dort |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
30 g | Kakao - prášek |
60 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka polohrubá |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 167g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 979,6mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 74,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kakao - prášek, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sachrový dortový korpus postup přípravy receptu:
1 | Máslo ušleháme do pěny a přidáme polovinu cukru a kakaový prášek. Za stálého šlehání přidáváme postupně žloutky. |
2 | V čisté nádobě ušleháme pevný sníh z bílků a postupně do něj zašleháme zbylý cukr. Máslový krém smícháme se sněhem a přisypeme mouku. |
3 | Těsto naplníme do dortové formy a pečeme v mírné troubě. Když dort vyběhne, dopékáme v teplejší troubě. |