Sýrový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový nákyp
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6761 |
Ingredience
200 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Sýr smetanový tavený 45% |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 300,2mg |
Draslík | 73,7mg |
Vláknina | 31,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Sýr Eidam cihla 40%, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Rozmačkáme sýry, smícháme s mlékem a na mírném ohni necháme rozpustit za stálého míchání. |
2 | Rozšleháme žloutky s kořením a strouhaným sýrem a vmícháme do sýrového základu. |
3 | Ušleháme z bílků tuhý sníh, dáme špetku soli a vmícháme do směsi. |
4 | Do vymazaných ohnivzdorných misek dáme do 3/4 směs a pečeme 20 minut v předehřáté troubě dorůžova. |