Mrkvičky bramborové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvičky bramborové
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6763 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
20 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
250 ml | Olej rostlinný |
1 hrst | Petržel - nať |
81,5 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 98,6mg |
Draslík | 467,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 111,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvičky bramborové postup přípravy receptu:
1 | Nastrouháme uvařené vychladlé brambory, přidáme hrubou mouku, žloutek, máslo a sůl. |
2 | Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme malé válečky zúžené na jednom konci, aby vypadaly jako mrkvičky. |
3 | V prošlehaném bílku a strouhance obalíme, osmahneme zprudka z obou stran ve větším množství oleje. |
4 | Poté je vysušíme na papírovém ubrousku. |
5 | Špejlí uděláme na silnějším konci dírku, do které zastrčíme kousek petrželky. |