Jednoduchý recept

Mrkvičky bramborové

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 6763
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

500 g Brambory vařené
20 g Máslo čerstvé
100 g Mouka pšeničná hrubá
250 ml Olej rostlinný
1 hrst Petržel - nať
81,5 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 870 kcal
Kilojoule 3 639kJ
15% Sacharidy 55 g
93% Tuky 70 g
33% Sodík 654 mg
15% Bílkoviny 9 g

Mrkvičky bramborové postup přípravy receptu:

1

Nastrouháme uvařené vychladlé brambory, přidáme hrubou mouku, žloutek, máslo a sůl.

2

Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme malé válečky zúžené na jednom konci, aby vypadaly jako mrkvičky.

3

V prošlehaném bílku a strouhance obalíme, osmahneme zprudka z obou stran ve větším množství oleje.

4

Poté je vysušíme na papírovém ubrousku.

5

Špejlí uděláme na silnějším konci dírku, do které zastrčíme kousek petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept