Zamotané párky v listovém těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zamotané párky v listovém těstě
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6764 |
Ingredience
500 g | Listové těsto |
400 g | Párky jemné |
1 polévková lžíce | Provensálské koření |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
29% Kalorie 569 kcal
Kilojoule 2 382kJ
9% Sacharidy 31 g
57% Tuky 43 g
1% Sodík 14 mg
26% Bílkoviny 15 g
Uhlovodany | 75,4mg |
---|---|
Cholesterol | 65,9mg |
Draslík | 13,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 47,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Párky jemné, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zamotané párky v listovém těstě postup přípravy receptu:
1 | Na vále vyválíme z listového těsta plát a z něj vykrájíme proužky. |
2 | Zamotáme párky do listového těsta, potřeme vajíčkem a provensálským kořením posypeme. |
3 | Dozlatova upečeme ve vyhřáté troubě. |