Mexické fazole - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 315 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mexické fazole
Celkový čas: | 315 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 300 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6765 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
2 ks | Cibule |
30 g | Čokoláda hořká |
50 g | Cukr krupice |
500 g | Fazole černé |
1 polévková lžíce | Hořčičné semínko |
60 ml | Melasa |
1 hrst | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 17,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 54,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Čokoláda hořká, Cukr krupice, Fazole černé, Hořčičné semínko, Melasa, Oregano sušené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mexické fazole postup přípravy receptu:
1 | Fazole propláchneme a necháme do druhého dne namáčet ve vodě. |
2 | Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej a necháme vysmažit na kousky nakrájenou slaninu. Přidáme najemno nakrájeno cibuli a asi 5min orestujeme. Poté přidáme melasu, cukr, rajčata, hořčičné smínko a zalijeme asi 3litry vody. Nasypeme fazole, přivedeme k varu a na středním ohni vaříme 4-5hodin tak, aby se odpařila většina tekutiny. |
3 | Na závěr přidáme nastrouhanou čokoládu, ochutíme solí a pepřem. |
4 | Fazole podáváme dozdobené lístky oregana. |