Chlebíček s krémem a čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebíček s krémem a čokoládou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6766 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
360 g | Čokoláda hořká |
80 g | Cukr krupice |
100 g | Kandované ovoce |
1 polévková lžíce | Káva instantní |
150 g | Máslo čerstvé |
300 g | Piškotový korpus vaječný |
2 polévková lžíce | Rum |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
450 g | Tvaroh jemný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 568g |
---|---|
Cholesterol | 652,3mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 57g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 202,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Kandované ovoce, Káva instantní, Rum mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Piškotový korpus vaječný, Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebíček s krémem a čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Plát hotového piškotového korpusu nakrájíme na tři díly stejného tvaru jako je forma. Smícháme tvaroh, cukr, nahrubo nasekanou čokoládu (300g), pokrájené kandované ovoce a aromatický alkohol, rum, brandy apod. |
2 | Díl piškotu dáme na dno formy, potřeme náplní, přiklopíme dalším piškotem, potřeme náplní a zakoníme piškotem. |
3 | Zakryjeme folií a dáme vychladit. Vyklopíme z formy a potřeme vychlazenou polevou z čokolády, smetany, instantní kávy a másla. Tu spojíme nejlépe ve vodní lázni. Zdobíme hoblinami čokolády, čokoládovými bonbóny nebo lanýži. |
Poznámka
Vodní lázen: menší nádobu se surovinou dáme do větší s vodou a zahříváme, nevaříme. Čokoládu na polevu použijeme kvalitní se 70% kakaa.