Jogurtové řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtové řízky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 6777 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
7 stroužek | Česnek |
500 g | Jogurt bílý |
600 ml | Kompot broskvový |
600 g | Kuřecí prsa |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 234,9mg |
Draslík | 961,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 310,8mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jogurt bílý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Kuřecí prsa, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jogurtové řízky postup přípravy receptu:
1 | Naklepeme, osolíme, opepříme a do jogurtové marinády namáčíme maso. |
2 | Marinádu připravíme smícháním jogurtu, česneku, vajec, soli, pepře. |
3 | Maso přendáme do zavírací nádoby a dáme do lednice. |
4 | Druhý den řízky vyndáme a obalíme ve strouhance. |
5 | Dáme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe kompotovaným ovocem a upečeme. |