Jednoduchý recept

Risone se zkaramelizovanou cibulí a plísňovým sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 6778
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

4 ks Cibule
100 g Mascarpone
30 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
130 g Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
185 g Sýr Niva (Rokfór)
500 g Těstoviny Risone semolinové
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 810 kcal
Kilojoule 3 389kJ
29% Sacharidy 105 g
24% Tuky 18 g
46% Sodík 917 mg
51% Bílkoviny 28 g

Risone se zkaramelizovanou cibulí a plísňovým sýrem postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

2

Mezitím rozehřejeme na větší pánvi máslo a olej a orestujeme 2-3min na kolečka nakrájenou cibuli do zlatohněda.

3

Vyjmeme ji a osušíme na papírové utěrce. Poté cibuli důkladně rozmícháme s plísňovým sýrem a mascarpone.

4

Spolu se špenátovými listy nakrájenými na proužky přidáme k těstovinám a dobře promícháme. Ochutíme solí a pepřem, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Poznámka

Risone-těstovinová rýže. Můžeme použít jakékoli jiné drobné těstoviny

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept