Mrkev na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkev na smetaně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6783 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 hrst | Hrášek |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kg | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 kávová lžička | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 16,2mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 47,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 80,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkev na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Nastrouhanou mrkev osmahneme na másle, přidáme hrášek, osolíme a zalijeme trochou vařící vody. Dusíme do změknutí pod pokličkou. |
2 | Přidáme smetanu, sůl, pepř a povaříme. |
3 | Zahustíme rozpuštěným škrobem ve 100ml vody. |
4 | Poté ihned podáváme. |