Koprová smetanová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koprová smetanová omáčka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 6785 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
60 g | Mouka polohrubá |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 ks | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 218,4mg |
Draslík | 74,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 84,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kopr čerstvý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koprová smetanová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Asi 2/3 uvedeného množství smetany rozkvedláme s moukou a vaříme v osolené vodě. Podle chuti omáčku přikyselíme a přisladíme. Do provařené omáčky vložíme najemno nasekaný kopr a přilijeme žloutek rozkvedlaný ve zbytku smetany. Už nevaříme. |