Horký broskvový salát s masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Horký broskvový salát s masem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 6797 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
1 kávová lžička | Balsamico ocet |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
200 g | Kompot broskvový |
400 g | Krůtí maso |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Pomeranče |
400 g | Salát Polníček |
50 g | Slunečnice - semena |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 466,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 62,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cukr krupice, Pomeranče, Slunečnice - semena, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Krůtí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát Polníček, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Horký broskvový salát s masem postup přípravy receptu:
1 | Na nudličky nakrájíme krůtí maso, osolíme a opepříme. Zaprášíme solamylem a osmahneme na olivovém oleji. |
2 | Přidáme nakrájené broskve na plátky a promícháme. Přidáme cukr, balzamikový ocet a vymačkanou pomerančovou šťávu. |
3 | Na druhé pánvi nasucho osmahneme slunečnicová semínka. |
4 | Rozdělíme salát na čtyři díly na talířky vyložené opraným polníčkem. |
5 | Posypeme slunečnicovými semínky. |
Poznámka
z pomeranče vymačkáme šťávu