Candát s máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát s máslem
Candát s máslem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6798 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Candát obecný |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
50 g | Máslo čerstvé |
3 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pepř černý celý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 769,3mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Kmín celý, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát s máslem postup přípravy receptu:
1 | Rybu zbavíme šupin, omyjeme důkladně ve studené tekoucí vodě, zalijeme vývarem, přidáme nastrouhanou cibuli a všechno koření a přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme cca 20min. |
2 | Poté rybu vyjmeme, podáváme přelitou horkým máslem a nasekanou petrželkou. |
3 | Jako přílohu použijeme např. vařené brambory nebo salát z brambor. |
Poznámka
Použijeme rybu o hmotnosti cca 1,5kg