Polévka bramborový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka bramborový krém
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 68 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
600 g | Brambory |
600 ml | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g | Mrkev kořen |
6,6 g | Petržel - nať |
13,3 g | Polévkové koření |
20 g | Sůl |
66,6 g | Tuk |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 12,3mg |
Draslík | 253,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel - nať, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka bramborový krém postup přípravy receptu:
1 | Z 1/3 dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme částí dávky vody a uvedeme do varu. Za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 15 minut. |
2 | Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Zalijeme je částí vody, mírně osolíme a uvaříme doměkka. |
3 | Uvařené brambory rozšťoucháme nebo rozšleháme metlou, rozředíme mlékem a odvarem z mrkve, vlijeme do zásmažky, znovu krátce povaříme a procedíme. |
4 | Nakonec do polévky přidáme uvařenou mrkev, sůl, polévkové koření a důkladně provaříme. Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání. |
Mňamka
Vynikající.