Šoulet s vláčným a šťavnatým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šoulet s vláčným a šťavnatým masem
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 6803 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 hrst | Fazole bílé |
0,5 kg | Hovězí libové |
5 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Pórek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 72,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,0mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Fazole bílé, Hovězí libové mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šoulet s vláčným a šťavnatým masem postup přípravy receptu:
1 | Do velkého hrnce dáme olej, nahrubo pokrájenou cibuli a na větší kousky nakrájenou kedlubnu a mrkev. Zahříváme a když cibulka trochu zpění přidáme maso, fazole, oloupaný česnek, brambory a pórky nakrájené na špalíčky. |
2 | Zalijeme vodou a na mírném ohni vaříme nejméně 2hodiny. Ideální je vaření přes noc v troubě na 80C. |
3 | Nádobu otevřeme až při podávání. |