Horácké kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Horácké kuře
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 681 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
100 g | Klobása Dunajská |
2000 g | Kuře |
60 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
60 g | Slanina vepřová |
20 g | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
800 ml | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 161,3mg |
Draslík | 461,2mg |
Vláknina | 825,5mg |
Vitamín A | 365,6mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Horácké kuře postup přípravy receptu:
1 | Kuřata očistíme, omyjeme, naporcujeme, osolíme a opepříme. Potom je opečeme na másle, podlijeme vodou a dusíme doměkka. |
2 | Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme dozlatova. Zalijeme vodou a dobře rozvaříme. |
3 | Slaninu nakrájenou na malé kostičky necháme roztavit, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji dorůžova. |
4 | Do tohoto základu vložíme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, oloupanou klobásu, rajčata a šťávu z pečených kuřat. Vše podusíme. |
5 | Nakonec přilijeme víno, podle chuti dosolíme a krátce povaříme. |
Dušené kuře příjemné chuti. Pro větší jedlíky bych všeho trochu přidala. Maso jsem neopékala, ale i s máslem a trochou vody vložila do předehřáté trouby a přikraté dusila do měkka. Pokud někdo nechce vydusit šťávu až do tuku, tak zahustí tzv. suchou jíškou. Rajčata jsem oloupala a kdo nemá víno, tak by se dalo i vynechat Dávám palec nahoru.