Jednoduchý recept

Horácké kuře

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Horácké kuře 5 1
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 681
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Cibule
100 g Klobása Dunajská
2000 g Kuře
60 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 g Pepř černý mletý
100 g Rajčata
60 g Slanina vepřová
20 g Sůl
1 dl Víno bílé
800 ml Voda pitná
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 393kJ
1% Sacharidy 4 g
56% Tuky 42 g
49% Sodík 970 mg
73% Bílkoviny 41 g
Horácké kuře
  • Horácké kuře
  • 1
  • Horácké kuře
  • 2
  • Horácké kuře
  • 3
  • Vložit obrázek

Horácké kuře postup přípravy receptu:

1

Kuřata očistíme, omyjeme, naporcujeme, osolíme a opepříme. Potom je opečeme na másle, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

2

Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme dozlatova. Zalijeme vodou a dobře rozvaříme.

3

Slaninu nakrájenou na malé kostičky necháme roztavit, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji dorůžova.

4

Do tohoto základu vložíme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, oloupanou klobásu, rajčata a šťávu z pečených kuřat. Vše podusíme.

5

Nakonec přilijeme víno, podle chuti dosolíme a krátce povaříme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Horácké kuře
Dušené kuře příjemné chuti. Pro větší jedlíky bych všeho trochu přidala. Maso jsem neopékala, ale i s máslem a trochou vody vložila do předehřáté trouby a přikraté dusila do měkka. Pokud někdo nechce vydusit šťávu až do tuku, tak zahustí tzv. suchou jíškou. Rajčata jsem oloupala a kdo nemá víno, tak by se dalo i vynechat Dávám palec nahoru.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept