Recept

Rýžové tagliatelle se sýrovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6819
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 hrst Kerblík
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 ml Mléko polotučné
130 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Mouka rýžová
1 polévková lžíce Olej olivový
3 ks Pažitka
2 ks Šalotka
50 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
60 g Sýr Fontina
1 hrst Sýr Parmezán
60 g Sýr Taleggio
2 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 377 kcal
Kilojoule 1 578kJ
11% Sacharidy 41 g
23% Tuky 17 g
13% Sodík 260 mg
31% Bílkoviny 17 g

Rýžové tagliatelle se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve vypracujeme hladké těsto z hladké a rýžové mouky, bílků, lžíce vody, špetky soli a lžíce oleje. Rozválíme je na tenký plát a vykrájíme nudle.

2

Do hrnce vložíme nasekanou šalotku, máslo, oba sýry bez kůry nakrájené na kostky, přilijeme mléko a smetanu. Pomalu zahříváme dokud se sýry neroztaví.

3

Poté odstavíme, necháme vychladnout a přidáme žloutek. Promícháme ponorným mixérem na hladký krém.

4

Nudle uvaříme v osolené vodě al dente, slijeme, přemístíme na pánev s trochou rozehřátého másla a několika snítkami pažitky a promícháme s omáčkou.

5

Rozdělíme do misek, dozdobíme hoblinakmi parmazánu a podáváme posypané kerblíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept