Rýžové tagliatelle se sýrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžové tagliatelle se sýrovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6819 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 hrst | Kerblík |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
130 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 g | Mouka rýžová |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
3 ks | Pažitka |
2 ks | Šalotka |
50 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Fontina |
1 hrst | Sýr Parmezán |
60 g | Sýr Taleggio |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 94,3mg |
Draslík | 488,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kerblík, Pažitka, Šalotka, Sůl, Sýr Fontina, Sýr Parmezán, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka rýžová, Olej olivový, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Taleggio mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžové tagliatelle se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve vypracujeme hladké těsto z hladké a rýžové mouky, bílků, lžíce vody, špetky soli a lžíce oleje. Rozválíme je na tenký plát a vykrájíme nudle. |
2 | Do hrnce vložíme nasekanou šalotku, máslo, oba sýry bez kůry nakrájené na kostky, přilijeme mléko a smetanu. Pomalu zahříváme dokud se sýry neroztaví. |
3 | Poté odstavíme, necháme vychladnout a přidáme žloutek. Promícháme ponorným mixérem na hladký krém. |
4 | Nudle uvaříme v osolené vodě al dente, slijeme, přemístíme na pánev s trochou rozehřátého másla a několika snítkami pažitky a promícháme s omáčkou. |
5 | Rozdělíme do misek, dozdobíme hoblinakmi parmazánu a podáváme posypané kerblíkem. |