Ostružinový mřížkový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostružinový mřížkový koláč
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 6822 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
80 g | Cukr krupice |
0,5 ks | Cukr vanilka |
0,3 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks | Marmeláda ostružinová |
200 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka polohrubá |
1 hrst | Ořechy vlašské |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 81,7mg |
Draslík | 73,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Marmeláda ostružinová, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostružinový mřížkový koláč postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mouku, cukr, máslo, žloutky, kypřící prášek, vanilkový cukr a nastrouhanou, citrónovou kůru. |
2 | Vypracujeme hladké těsto,které necháme min. 30 minut v chladu. Do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané koláčové formy o průměru 30 cm, napěchujeme 2/3 těsta, tak aby pokryly dno a asi 1-2 cm okraje. Potřeme marmeládou. Ze zbytku těsta vyválíme proužky a poklademe koláč aby vznikla mřížka. Do každého otvoru v ní dáme půlku jádra ořechu. |
3 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě, dozlatova. |