Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 240 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 6824

Ingredience

1 ks Cibule
300 g Jehněčí maso
1 kávová lžička Koření pěti vůní
1 ks Okurka salátová
1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
2 polévková lžíce Omáčka sójová
2 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Salát hlávkový
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
2 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 199 kcal
Kilojoule 833kJ
3% Sacharidy 10 g
13% Tuky 9 g
11% Sodík 224 mg
18% Bílkoviny 10 g

Mongolské jehněčí postup přípravy receptu:

1

Jehněčí filet nebo panenku nakrájíme po vláknu na 6 dlouhých hranolků, promícháme s jemně nasekaným zázvorem, sečuánským pepřem, solí, nasekanou jarní cibulkou, omáčkami, kořením a vínem.

2

Dáme do lednice min. na 2 hodiny. Přendáme na tepluvzdorný talíř,

3

zakryjeme a vaříme nad párou asi 2 hodiny. Maso musí být křehké.

4

Můžeme přilít vodu. Maso před podáváním zprudka opečeme a pokrájíme na malé kousky.

5

Podáváme na listech salátu, pokapané tmavou omáčkou. Ozdobíme tenkými proužky okurky a cibule, můžeme zabalit jako rolku.

Poznámka

Můžeme přidat 1 lžíci fazolové omáčky. Maso pečeme na arašídovém nebo slunečnicovém oleji.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept