Mongolské jehněčí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 240 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mongolské jehněčí
Celkový čas: | 240 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6824 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Jehněčí maso |
1 kávová lžička | Koření pěti vůní |
1 ks | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Omáčka Hoisin |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
2 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 60,1mg |
Draslík | 235,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 713,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurka salátová, Omáčka Hoisin, Sůl, Víno rýžové čínské, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Koření pěti vůní, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mongolské jehněčí postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí filet nebo panenku nakrájíme po vláknu na 6 dlouhých hranolků, promícháme s jemně nasekaným zázvorem, sečuánským pepřem, solí, nasekanou jarní cibulkou, omáčkami, kořením a vínem. |
2 | Dáme do lednice min. na 2 hodiny. Přendáme na tepluvzdorný talíř, |
3 | zakryjeme a vaříme nad párou asi 2 hodiny. Maso musí být křehké. |
4 | Můžeme přilít vodu. Maso před podáváním zprudka opečeme a pokrájíme na malé kousky. |
5 | Podáváme na listech salátu, pokapané tmavou omáčkou. Ozdobíme tenkými proužky okurky a cibule, můžeme zabalit jako rolku. |
Poznámka
Můžeme přidat 1 lžíci fazolové omáčky. Maso pečeme na arašídovém nebo slunečnicovém oleji.