Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 6826
Kategorie: Maso

Ingredience

1 hrst Estragon
8 ks Hřebenatka
200 g Máslo čerstvé
35 ml Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Šalotka
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
35 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 590 kcal
Kilojoule 2 468kJ
5% Sacharidy 16 g
67% Tuky 50 g
10% Sodík 208 mg
36% Bílkoviny 20 g

Gratinované hřebenatky postup přípravy receptu:

1

Do pánve nalijeme ocet a 35ml vína, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, několik lístků estragonu a sůl, přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, až se nálev zredukuje na polovinu množství.

2

Poté ho necháme vychladnout a vyjmeme estragon.

3

Do vodní lázně zahřáté na 50C dáme žloutky, přilijeme k nim vychladlý nálev a šlehačem vyšleháme do omáčky krémovité konzistence. Odstavíme a všleháme rozpuštěné máslo. Nakonec přisypeme lžičku nasekaného estragonu.

4

Hřebenatky otevřeme, vyřízneme svalovinu a nohu a restujeme mušle cca 1min z každé strany na rozpáleném oleji.

5

Přemístíme je do lastur, přelijeme omáčkou a gratinujeme ještě 2-3min v troubě s grilem rozpáleným na 250C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept