Recept

Tagliatelle se srdcovkami a bylinkovou strouhankou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 6827
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 ks Majoránka čerstvá
1 kg Mušle srdcovky
6 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Petržel - nať
1 ks Šalotka
1 kávová lžička Sůl
500 g Těstoviny Tagliatelle
3 ks Tymián čerstvý
100 ml Víno bílé
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 683 kcal
Kilojoule 2 857kJ
28% Sacharidy 101 g
17% Tuky 13 g
15% Sodík 291 mg
74% Bílkoviny 41 g

Tagliatelle se srdcovkami a bylinkovou strouhankou postup přípravy receptu:

1

Mušle necháme 2hodiny namáčet v osolené vodě a pravidelně proplachujeme. Poté je vyjeme a necháme okapat.

2

Do hrnce nasypeme na kolečka nakrájenou šalotku, přidáme mušle, zalijeme 2lžícemi oleje a vínem a podusíme, až se mušle otevřou.

3

Mezitím rozmixujeme strouhanku se svazkem petrželky, tymiánem a majoránkou. Směs krátce osmahneme na 4lžících rozpáleného oleje. Přesypeme na talíř a necháme vychladnout.

4

Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme, přidáme k mušlím a krátce prohřejeme.

5

Rozdělíme na talíře, posypeme aromatickou strouhankou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept