Tagliatelle se srdcovkami a bylinkovou strouhankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle se srdcovkami a bylinkovou strouhankou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6827 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 ks | Majoránka čerstvá |
1 kg | Mušle srdcovky |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Těstoviny Tagliatelle |
3 ks | Tymián čerstvý |
100 ml | Víno bílé |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 101g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 73,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mušle srdcovky, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majoránka čerstvá, Olej olivový, Petržel - nať, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle se srdcovkami a bylinkovou strouhankou postup přípravy receptu:
1 | Mušle necháme 2hodiny namáčet v osolené vodě a pravidelně proplachujeme. Poté je vyjeme a necháme okapat. |
2 | Do hrnce nasypeme na kolečka nakrájenou šalotku, přidáme mušle, zalijeme 2lžícemi oleje a vínem a podusíme, až se mušle otevřou. |
3 | Mezitím rozmixujeme strouhanku se svazkem petrželky, tymiánem a majoránkou. Směs krátce osmahneme na 4lžících rozpáleného oleje. Přesypeme na talíř a necháme vychladnout. |
4 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme, přidáme k mušlím a krátce prohřejeme. |
5 | Rozdělíme na talíře, posypeme aromatickou strouhankou a ihned podáváme. |