Jablkový koláč se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkový koláč se smetanou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 6828 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 ks | Citrony |
100 g | Cukr krupice |
2 ks | Cukr vanilka |
500 g | Jablka |
100 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Rum |
0,3 l | Smetana 16% (pochoutková) |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 169,5mg |
Draslík | 137,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Jablka, Rum, Strouhanka, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkový koláč se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme třené máslové těsto obvyklým způsobem. |
2 | Vlijeme je do vymazané a vysypané dortové formy, poklademe slabými plátky jablek a posypeme cukrem. |
3 | Dáme do trouby zvolna péci. |
4 | Hotový koláč podáváme s vychlazenou, oslazenou smetanou, do které jsme přidali rum a vanilku. |