Syrníky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Syrníky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 6833 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
200 g | Brambory vařené |
60 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vejce slepičí |
0,1 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 95,6mg |
Draslík | 227,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Syrníky postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory a tvaroh prolisujeme, osolíme a přidáme vejce a mouku. Zpracujeme těsto. |
2 | Na pomoučeném vále je rozválíme a tvořítkem vykrajujeme kolečka. Na másle je opékáme do zlatova. |
3 | Podáváme teplé a zvlášť k nim podáváme kyselou smetanu. |