Jablečná polévka s kyselou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečná polévka s kyselou smetanou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 6834 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Citrony |
60 g | Cukr krupice |
600 g | Jablka |
40 g | Rýže loupaná |
1 ks | Skořice mletá |
0,3 l | Zakysaná smetana |
150 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 32,5mg |
Draslík | 336,0mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Jablka, Rýže loupaná, Skořice mletá, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečná polévka s kyselou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Omytá jablka rozkrájíme, přidáme citronovou kůru a skořici a spolu se žemlí je rozdusíme na kaši. Prolisujeme bez koření, osladíme, zředíme vařící vodou a krátce povaříme. |
2 | Přebranou a propláchnutou rýži uvaříme nebo udusíme, osolíme a dáváme ji zvlášť na talíř. |
3 | Polévku nakonec doplníme podle chuti hustou kyselou smetanou. |