Italská rajčatová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italská rajčatová omáčka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 6836 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
5 g | Bazalka |
40 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
40 g | Cibule |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
6 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
19% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 527kJ
8% Sacharidy 28 g
36% Tuky 27 g
15% Sodík 295 mg
11% Bílkoviny 6 g
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 14,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,7mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Olej stolní, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italská rajčatová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Všechnu zeleninu omyjeme, očistíme a jemně nakrájíme. |
2 | Podusíme na oleji, osolíme, opepříme, přidáme bazalku a sekanou petrželovou nať. |
3 | Podáváme nejčastěji k polentám. |