Recept

Kuře na smetaně a na víně

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6839

Ingredience

1 ks Kuře
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
0,1 l Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
0,3 l Víno bílé
400 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,248 kcal
Kilojoule 5 221kJ
2% Sacharidy 7 g
123% Tuky 92 g
25% Sodík 503 mg
150% Bílkoviny 84 g

Kuře na smetaně a na víně postup přípravy receptu:

1

Kuře očistíme, omyjeme, rozdělíme na porce a upečeme je na másle. Žampionové hlavičky oloupeme, osolíme a dusíme ve víně téměř doměkka. Přidáme pepř, smetanu a houby uvaříme doměkka. Potom do omáčky přidáme žloutek a dochutíme ji.

2

Upečené kuře vložíme do omáčky a prohřejeme, nebo kuře omáčkou jen přelijeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept