Recept

Kuře v páře z Jün-nanu

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 6841
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
1500 g Kuře
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
750 ml Vývar drůbeží
6 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,072 kcal
Kilojoule 4 484kJ
3% Sacharidy 10 g
81% Tuky 61 g
52% Sodík 1 g
130% Bílkoviny 73 g

Kuře v páře z Jün-nanu postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso nakrájíme na kousky a v osolené vodě povaříme asi 3 minuty. Scedíme a propláchneme pod studenou vodou.

2

Do silnostěnného hrnce dáme pařák, rozložíme na něj maso, osolíme, přidáme plátky zázvoru a 5 cm kousky cibulky, pokapeme vývarem a vínem.

3

Do hrnce nalijeme vodu, přiklopíme a vaříme cca 2 hodiny.

4

Občas přilijeme do hrnce vodu. Z hotového masa odstraníme zázvor, cibuli a tuk.

5

Podáváme silný vývar v miskách a maso zvlášť, doplněné omáčkami k namáčení. Zdobíme cibulkou. Můžeme doplnit rýží a špenátovými listy, vařenými rovněž v páře.

Poznámka

Maso můžeme vařit i v parním hrnci.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept