Kuře v páře z Jün-nanu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře v páře z Jün-nanu
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 6841 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1500 g | Kuře |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
750 ml | Vývar drůbeží |
6 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 281,3mg |
Draslík | 887,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Sůl, Víno rýžové čínské, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře v páře z Jün-nanu postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso nakrájíme na kousky a v osolené vodě povaříme asi 3 minuty. Scedíme a propláchneme pod studenou vodou. |
2 | Do silnostěnného hrnce dáme pařák, rozložíme na něj maso, osolíme, přidáme plátky zázvoru a 5 cm kousky cibulky, pokapeme vývarem a vínem. |
3 | Do hrnce nalijeme vodu, přiklopíme a vaříme cca 2 hodiny. |
4 | Občas přilijeme do hrnce vodu. Z hotového masa odstraníme zázvor, cibuli a tuk. |
5 | Podáváme silný vývar v miskách a maso zvlášť, doplněné omáčkami k namáčení. Zdobíme cibulkou. Můžeme doplnit rýží a špenátovými listy, vařenými rovněž v páře. |
Poznámka
Maso můžeme vařit i v parním hrnci.