Jazyková pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jazyková pěna
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 6844 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
100 g | Bešamel |
250 g | Hovězí uzený jazyk |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
0,5 dl | Víno červené |
1 ks | Žampiony čerstvé |
1 dl | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 246,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Sůl, Víno červené, Žampiony čerstvé, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí uzený jazyk, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jazyková pěna postup přípravy receptu:
1 | Velmi jemně umeleme vařený hovězí jazyk, přidáme bešamel, na kousky nakrájený, na víně podušený žampión, rozmixujeme. Zašleháme tekutý aspik, smetanu, sůl, pepř a přendáme do formy nebo misky vylité studeným aspikem. |
2 | Necháme v chladu ztuhnout. Vyklopíme a nakrájíme. |