Drůbeží pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží pěna
Drůbeží pěna
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6845 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
150 g | Drůbeží maso |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
0,3 ks | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
0,1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 199,0mg |
Draslík | 12,7mg |
Vláknina | 271,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Muškátový květ, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží pěna postup přípravy receptu:
1 | Vařené nebo pečené drůbeží maso, umeleme najemno, smícháme s bešamelem. Ochutíme muškátovým květem, solí a citrónovou šťávou. Do vychladlé směsi vmícháme zbytek šlehačky. |
2 | Pěnou plníme plátky šunky, sýra, zdobíme zeleninu atd. |
Poznámka
Bešamel vyrobíme z mouky, másla, vývaru a poloviny smetany. Krátce povaříme.
Výborné