Rychlotrubky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlotrubky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 6850 |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 špetka | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Oregano sušené |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
2 ks | Sýr smetanový tavený 45% |
250 g | Těstoviny konzumní |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 37,6mg |
Draslík | 262,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 537,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bazalka, Česnek, Cibule, Olej stolní, Oregano sušené, Rajčata, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr smetanový tavený 45%, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlotrubky postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme těstoviny v osolené vodě s trochou oleje. |
2 | Nakrájíme slaninu a cibuli na kostičky. |
3 | Zpěníme na rozškvařené slanině cibuli, přidáme nakrájená rajčata, která jsme předtím spařila a odstranili slupku, nakrájený česnek a koření. |
4 | Vmícháme tavené sýry, necháme rozpustit a přidáme nastrouhanou nivu. |