Vinná klobása se zelným salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vinná klobása se zelným salátem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 6851 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
800 g | Klobása vinná |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej stolní |
150 g | Paprika sterilovaná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 28,0mg |
Draslík | 300,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 158,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej stolní, Paprika sterilovaná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása vinná, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vinná klobása se zelným salátem postup přípravy receptu:
1 | Na několik dílů rozdělíme vinnou klobásu. Jednotlivé kousky stočíme do spirály a špejlí propíchneme. Obalíme v hladké mouce. |
2 | V dostatečném množství rozpáleného oleje osmahneme po obou stranách. |
3 | Pokrájíme kysané zelí, přidáme nakrájenou kapii, pepř a cukr. |
4 | Promícháme salát a podáváme s osmaženou klobásou. |