Holandský prejt - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holandský prejt
Jednoduchý recept
Holandský prejt
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6852 |
Ingredience
3 ks | Jitrnice domácí |
200 g | Sýr Gouda 30% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
30% Kalorie 587 kcal
Kilojoule 2 458kJ
6% Sacharidy 21 g
52% Tuky 39 g
2% Sodík 41 mg
72% Bílkoviny 41 g
Uhlovodany | 226,2mg |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 38,9mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jitrnice domácí, Sýr Gouda 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holandský prejt postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme jitrnice, nakrájíme a rozmačkáme do mísy. |
2 | Přidáme celá vejce a nastrouhaný sýr. |
3 | Promícháme, přendáme do zapékací mísy a upečeme dozlatova v předehřáté troubě. |
4 | Poté podáváme. |