Salát s divokou rýží a špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s divokou rýží a špenátem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6855 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
75 g | Hrozinky |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
80 g | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 ml | Pomerančová šťáva |
300 g | Rýže Basmati |
1 hrst | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 226,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hrozinky, Ocet vinný, Oříšky piniové, Pomerančová šťáva, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rýže Basmati mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s divokou rýží a špenátem postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme podle návodu a scedíme. |
2 | Mezitím připravíme zálivku. Pomerančovou šťávu, olej a ocet smícháme ve sklenici se šroubovacím uzávěrem. Ochutíme solí a pepřem. |
3 | V salátové míse promícháme rýži se zálivkou, rozinkami, nasucho opraženými piniovými oříšky, špenátovými listy a najemno nakrájenou cibulkou. Śpenátové listy nejprve spaříme vroucí vodou a ihned zchladíme studenou. |
4 | Salát rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |
Poznámka
Použijeme rýži basmati ve směsi s divokou rýží