Ovocné hrudky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocné hrudky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6867 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
100 g | Čokoláda hořká |
50 g | Čokoláda mléčná dia |
100 g | Hrušky |
50 g | Kompot brusinkový |
150 g | Marmeláda meruňková |
25 g | Máslo čerstvé |
100 g | Meruňky |
100 g | Ořechy vlašské |
50 g | Ovesné vločky |
1 kávová lžička | Sacharin |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 1,2mg |
Draslík | 49,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Čokoláda mléčná dia, Hrušky, Meruňky, Ořechy vlašské, Ovesné vločky, Sacharin, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot brusinkový, Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocné hrudky postup přípravy receptu:
1 | Pokrájíme a promícháme všechny suroviny - hrušky, kompot brusinkový, marmeládu meruňkovou, máslo, meruňky, ořechy, ovesné vločky, sacharin a bílek. |
2 | Na dno papírových košíčků kápneme trochu rozpuštěné čokolády a vložíme hrudku ovocné hmoty. |
3 | Poté hrudky pokropíme čokoládou. |