Aténská pochoutka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Aténská pochoutka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 6870 |
Ingredience
400 g | Cizrna |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
200 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 59,5mg |
Draslík | 966,0mg |
Vláknina | 37g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cizrna, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 30%, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Aténská pochoutka postup přípravy receptu:
1 | Vodou zalijeme cizrnu a necháme nabobtnat do druhého dne. |
2 | Poté vyměníme vodu a uvaříme doměkka, trochu osolíme. |
3 | Omyjeme a na kousky nakrájíme pórek, osmahneme na másle. Nastrouháme fetu, eidam a šunku. Vše promícháme a osolíme a opepříme. |
4 | Do zapékací mísy rozložíme cizrnový salát a krátce zapečeme. |