Dort podkova - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dort podkova
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 6872 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Kakao - prášek |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
375 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
300 g | Mouka polohrubá |
100 g | Olej stolní |
2 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
1 ks | Tresť punčová |
4 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 64,1mg |
Draslík | 55,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Pudinkový prášek - vanilkový, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Tresť punčová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dort podkova postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozdělíme. Vyšleháme z bílků tuhý sníh a žloutky ušleháme s cukrem a vodou. |
2 | Do žloutkové směsi přidáme mouku, kakao, olej a prášek do pečiva a vmícháme sníh. |
3 | Do formy ve tvaru podkovy, kterou jsme vymazali a vysypali nalijeme těsto a 40 minut pečeme ve vyhřáté troubě. |
4 | Po upečení a vychladnutí rozkrojíme a ozdobíme krémem z mléka, vanilkových pudinků, másla, cukru, kakaa a punčového aroma. |